E-viisumit

Alkaen 1.10.2019 eräiden valtioiden kansalaiset (valtioiden lista alla) voivat saada Venäjän ulkoministeriön e-viisumisivustolla http://electronic-visa.kdmid.ru/ liikematkoille, humanitaarisille vierailuille ja turistimatkoille tarkoitetut sähköiset kertaviisumit Pietariin ja Leningradin alueelle.

 • Sähköinen viisumi Pietariin ja Leningradin alueelle suuntautuville matkoille myönnetään ainoastaan alla olevien valtioiden kansalaisille (Venäjän federaation hallituksen päätöksen nro 2021-r, 10.09.2019 mukaisesti).
 • Sähköisen viisumin saa maksutta täyttämällä ym. e-viisumisivustolla oleva hakemus vähintään neljä kalenteripäivää ennen suunniteltua matkaa sekä liittämällä hakemukseen valokuvatiedoston.
 • Sähköinen viisumi myönnetään 30 päiväksi myöntämispäivästä laskien enintään 8 vuorokauden oleskelulle Venäjän alueella alkaen saapumispäivästä.

Sähköinen viisumi Pietariin ja Leningradin alueelle on voimassa saapuessa Venäjälle ja poistuessa Venäjältä lento-, auto- ja vesiliikenteessä, sekä ilman kuljetusvälineitä (jalan) seuraavien Venäjän federaation Pietarissa ja Leningradin alueella sijaitsevien raja-asemien kautta:

 • Pulkovon lentoasema,
 • Vysotskin satama , Pietarin suursatama (Bolshoi port/morskoi vokzal), Pietarin matkustajasatama,
 • Ivangorodin, Torfjanovkan, Brusnitshnojen ja Svetogorskin maantieraja-asemat
 • Ivangorodin jalankukijoille tarkoitettu rajanylitysasema.

Pietarin ja Leningradin alueen sähköisten viisumien käyttö ei ole toistaiseksi mahdollinen junaliikenteessä, sillä raja-vartiostolla puuttuu parhaillaan siihen tarvittava kannettava e-viisumitarkastuslaitteisto rajatarkastuksen toteutuessa Suomi- ja Viro-liikenteessä junassa eikä kiinteillä rajatarkastusasemilla.

Pietarin ja Leningradin alueen sähköisen viisumin haltijalla on oikeus oleskella ja liikkua ainoastaan Pietarin kaupungissa ja Leningradin alueella. Tämän lainsäädännön määräyksen laiminlyöminen tarkoittaa ulkomaan kansalaisten oleskelusääntöjen rikkomista Venäjällä, josta seuraa hallinnollinen vastuu.

Kuljetusyhtiöt pystyvät tarkastamaan ulkomaalaisella sähköisen viisumin voimassaolon ja kelpoisuuden Venäjän ulkoministeriön sivustolta http://evisacheck.kdmid.ru/, venäjän tai englannin kielellä.

Ulkomaalainen on sähköistä viisumia hakiessa vastuussa henkilötietonsa oikeellisuudesta, ml. suku- ja etunimien oikeinkirjoituksen on vastattava passiin merkittyä muotoa. Mikäli sähköistä viisumia varten annetut tiedot taikka valokuva poikkeavat osittain tai täysin passiin merkityistä tiedoista (kansalaisuus, sukunimi, etunimi/nimet, syntymäpäivä, sukupuoli, passin numero), maahantulolupaa ei Venäjän raja-asemalla myönnetä ja väärillä tiedoilla hankittu sähköinen viisumi mitätöidään. Tästä poikkeuksena voivat olla yksinomaan tapaukset, jolloin ulkomaalaisen nimi sisältää sähköisen viisumihakemuksen nimikentän tilan ylittävän merkkimäärän.

Pietarin ja Leningradin alueen sähköinen viisumi myönnetään seuraavien maiden kansalaisille

(luettelo vahvistettu Venäjän federaation hallituksen päätöksellä nro 2021-r, 10.09.2019)

 1. Itävalta
 2. Andorra
 3. Bahrain
 4. Belgia
 5. Bulgaria
 6. Vatikaani
 7. Unkari
 8. Saksa
 9. Kreikka
 10. Tanska
 11. Intia
 12. Indonesia
 13. Iran
 14. Irlanti
 15. Islanti
 16. Espanja
 17. Italia
 18. Qatar
 19. Kypros
 20. Kiina (myös Taiwan)
 21. Korean demokraattinen kansantasavalta
 22. Kuwait
 23. Latvia
 24. Liettua
 25. Liechtenstein
 26. Luxemburg
 27. Malesia
 28. Malta
 29. Meksiko
 30. Monaco
 31. Alankomaat
 32. Norja
 33. Oman
 34. Puola
 35. Portugali
 36. Romania
 37. San Marino
 38. Saudi-Arabia
 39. Pohjois-Makedonia
 40. Serbia
 41. Singapore
 42. Slovakia
 43. Slovenia
 44. Turkki
 45. Filippiinit
 46. ​​Suomi
 47. Ranska
 48. Kroatia
 49. Tšekin tasavalta
 50. Sveitsi
 51. Ruotsi
 52. Viro
 53. Japani