Hakuprosessi

Miten hakea viisumia

Varmista ennen hakemuksesi jättämistä, että olet ilmoittanut vierailusi tarkoituksen selkeästi. Venäjän viisumipalvelukeskusten tehtävänä on auttaa hakijoita viisumin hakemisen kaikissa vaiheissa, mutta ne eivät saa neuvoa tai opastaa hakijoita viisumiluokan valinnassa. Keskusten työ on pääasiassa hallinnollista, eivätkä ne vaikuta viisumipäätöksiin. Viisumipäätöksen tekee Venäjän suurlähetystö tai konsulaatti.

  • Tutustu `Viisumityypit`-sivuun. Selvitä viisumityyppisi vierailusi tarkoituksen perusteella.
  • Täytä viisumihakemuksesi verkossa https://visa.kdmid.ru/, tulosta ja allekirjoita se. Huomio! Käsin kirjoitettuja hakemuksia ei oteta vastaan. Tarvittaessa Venäjän viisumipalvelukeskus avustaa hakemuksen täyttämisessä.  
  • Tarkista lisätietoja käsittelymaksuista, maksutavoista ja tarvittavista asiakirjoista kohdassa ‘Viisumityypit’ viisumiluokan mukaan.
  • Varmista, että viisumihakemuksen mukana toimitettava valokuva täyttää valokuvamääräyksiä. Lisäpalveluna viisumikuvat on saatavilla Helsingin toimipisteessä.  
  • Tarkista käsittelyajat ja suunnittele matkasi vastaavasti.
  • Toimita tulostettu ja allekirjoitettu hakemuslomake liitteineen Venäjän viisumikeskukseen. Varmista, että hakemuksesi on täydellinen. Epätäydellisiä hakemuksia ei käsitellä, vaan ne palautetaan hakijoille. Postitse lähetettyjä hakemuksia ei oteta vastaan. Mikäli et voi toimittaa hakemusta itse, tutustu listaan, kuka voi jättää hakemusta puolestasi. 
  • Tarvittaessa voit käyttää Venäjän viisumikeskuksen tarjoamia lisäpalveluita. Lue lisää tästä.
  • Tule noutamaan passisi käsittelyn jälkeen Venäjän viisumikeskuksesta tai tilaa postitoimituksen hakemuksen jättämishetkellä tai sen jälkeen.

Kun käyt noutamassa passisi Venäjän viisumikeskuksesta, sinulta pyydetään hakemuksen jättämisen yhteydessä saamasi alkuperäinen kuitti. Kuitti on todiste passin luovuttamisesta. Ota kuitista tarvittaessa kopio omia arkistojasi varten.

Hakijan vastuulla on viisumia vastaanottaessaan tarkistaa viisumin kelvollisuus sen varmistamiseksi, että se kattaa pyydetyn ajanjakson, tarvittavien käyntien määrän ja että se on voimassa matkan tarkoitusta varten.